Läheisen tuki

Läheisen tuki on verkkotyöskentelyä sisältävä tukiohjelma alkoholin ongelmakäyttäjän läheiselle. Palveluun sisältyy myös kaksi päihdehoitajan vastaanottoa.

Alkoholiongelma koskettaa aina tavalla tai toisella koko lähipiiriä. Läheisen tuki -ohjelma tarjoaa sinulle tietoa, tukea ja työkaluja oman tilanteesi käsittelyyn alkoholin ongelmakäyttäjän läheisenä. Ohjelmasta saat apua oman jaksamisesi ja hyvinvointisi tueksi.

Ohjelma on saatavilla kokonaisuudessaan etänä, joten voit hakeutua siihen mistä tahansa päin Suomea. Jos haluat tulla vastaanotolle paikan päälle, toimipisteemme sijaitsee Helsingin ydinkeskustassa. Kokonaisuutena ohjelma kestää noin kuukauden.

Kenelle ohjelma soveltuu?

Läheisen tuki soveltuu kaikille täysi-ikäisille, joiden lähipiirissä on alkoholin ongelmakäyttöä. Voit olla esimerkiksi alkoholia ongelmallisesti käyttävän puoliso, vanhempi, aikuinen lapsi, sisarus tai ystävä. Erityisen hyvin ohjelma sopii puolisolle, joka jakaa arjen alkoholin ongelmakäyttäjän kanssa.

Verkkotyöskentelyä varten tarvitset käyttöösi tietokoneen, tabletin tai älypuhelimen nettiyhteydellä. Etävastaanotto edellyttää kameraa ja mikrofonia. Ohjelmaan tunnistautumiseen tarvitaan suomalaiset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne.

Mitä ohjelma sisältää?

Läheisen tuki -ohjelma alkaa päihdehoitajan 45 minuutin vastaanottokäynnillä etänä tai toimipisteessä. Päihdehoitaja kertoo sinulle ohjelmasta ja sovitte yhdessä käytännön etenemisestä ja aikataulusta.

Vastaanoton jälkeen voit aloittaa itsenäisen verkkotyöskentelyn. Työskentely auttaa sinua hahmottamaan omaa tilannettasi ja saat tietoa alkoholin ongelmakäytöstä. Tavoitteena on antaa sinulle uusia keinoja oman tilanteesi ja reagointitapojesi tarkasteluun. Verkkotyöskentely sisältää seuraavat osiot:

  1. Havahtuminen
  2. Tietoa ilmiöstä
  3. Omien ajattelu- ja toimintatapojen muutos ja jatkohoidon suunnittelu

Verkkotyöskentelyn jälkeen tapaat päihdehoitajaa uudelleen 45 minuutin vastaanottokäynnillä. Käytte yhdessä läpi kokemuksiasi ja saat palautteen tekemistäsi tehtävistä. Päihdehoitaja tekee arvion kokonaistilanteestasi. Lisäksi teette yhdessä suunnitelman jatkoon ja hoitaja ohjaa sinut tarpeenmukaisen tuen tai hoidon piiriin.

Sain kaiken kaikkiaan selkiytettyä ajatuksiani ja antoi ehkä loppusysäyksen sille, että lähden itse terapiaan, jotta voisin nauttia taas omasta elämästäni. – asiakkaan palaute

Aloita varaamalla aika

Läheisen tuki -ohjelman hinta on 275 €. Jos vastaanotolla todetaan, ettei ohjelma ole tilanteeseesi sopiva, veloitetaan vain ensimmäisen vastaanottokäynnin hinta 96 €. Hintoihin lisätään poliklinikkamaksu.

Aloita ohjelma varaamalla 45 minuutin vastaanottoaika päihdehoitajalle verkosta tai soittamalla asiakaspalveluumme. Etävastaanotolle pääset paikkakunnasta riippumatta.

Varaa aika verkosta

Miksi Pohjoisklinikalle?

Pohjoisklinikan päihdehoitajat ovat sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisia, joilla on pitkä kokemus päihde- ja mielenterveysongelmien hoidosta. Ohjelman aikana käytetään työkaluina useita läheisille sopivia terveydenhoidollisia kyselyitä ja mittareita.

Katso myös

Päihdehoitajan vastaanotto Parivastaanotto Kirjaudu Hinnasto

Lue artikkelit

Apua ja tukea alkoholiongelmaisen läheisille Huolestuttaako läheisen alkoholinkäyttö?