Image
Nainen pitää kättä lasin päällä

Tervetuloa Pohjoisklinikalle

Pohjoisklinikalta saat apua alkoholiin liittyvissä huolissa ja ongelmissa. Olemme täällä sinua varten.

Varaa aika verkosta

Mikä on liikaa? Näin arvioit alkoholinkäyttöäsi

Tuliko otettua pari liikaa? Käykö niin useammin kuin haluaisit? Jos alkoholinkäyttö alkaa mietityttää, sitä on hyvä pysähtyä pohtimaan.

  1. Aloita arvioimalla omaa tilannettasi mahdollisimman rehellisesti. Tee esimerkiksi alkoholinkäyttöön liittyviä riskejä mittaava Audit-testi. Huomioi, että ihmisillä on tapana aliarvioida juomiensa alkoholiannosten määrää.
     
  2. Keskustele alkoholinkäytöstäsi puolisosi tai muiden läheisten kanssa. Millaisia ajatuksia ja havaintoja heillä on? Läheisen huoli on merkki siitä, että juomisen vaikutuksia kannattaa arvioida. Läheisen voi olla vaikea kertoa omasta huolestaan, vaikka juomisesi olisi mietityttänyt jo pidempään.
     
  3. Hakeudu ammattilaisen vastaanotolle keskustelemaan juomisen vaikutuksista terveyteesi. Apua on saatavilla työterveyshuollosta, kunnan palveluista ja yksityisiltä päihdehoitoklinikoilta, kuten Pohjoisklinikalta. Jo yksi keskustelu ammattilaisen kanssa voi selkeyttää tilannetta.

Olet oikealla tiellä, kun olet havahtunut tilanteeseen. Jos haluat vähentää alkoholinkäyttöäsi, katso neljä vinkkiä muutokseen.

Maksuton 20 minuutin ensikäynti

Jos et ole varma, mitkä palvelumme soveltuvat sinulle, voit varata ajan Pohjoisklinikan päihdehoitajan maksuttomalle ensikäynnille. Ensikäynnin kesto on 20 minuuttia, eikä se sido sinua mihinkään.

Varaa ensikäynti verkosta

Saat meiltä ajan nopeasti ja helposti

Haluamme tukea ja auttaa sinua alkoholiin liittyvissä huolissa ja ongelmissa mahdollisimman varhain. Pohjoisklinikalle pääset nopeasti ilman jonoja.

Varaa aika verkosta

Lue lisää

Alkoholin haitallinen käyttö Miksi alkoholinkäytön vähentäminen kannattaa? 7 hyvää syytä Pohjoisklinikalla autamme, jos alkoholi mietityttää

Katso myös

Pohjoisklinikan palvelut Vastaanotot Verkkoterapia