Image
Työvälineitä

Työelämäpalvelut

Pohjoisklinikan työelämäpalvelut tarjoavat päihteisiin ja riippuvuuksiin liittyviä koulutuksia ja konsultaatioita yrityksille ja muille työnantajille.

Pohjoisklinikan asiantuntijat auttavat yrityksiä tunnistamaan päihteisiin liittyviä terveysongelmia ja tukemaan työntekijöiden työhyvinvointia ja työturvallisuutta. Valikoimasta löytyy koulutuksia niin yritysjohdolle, henkilöstöhallinnolle kuin lähiesimiehille.

Saatavilla on myös konsultoivaa tukea työelämän erilaisiin päihdesidonnaisiin tilanteisiin. Pohjoisklinikka valmentaa yrityksiä esimerkiksi päihdeohjelman laatimisessa ja käyttöönotossa. Ota yhteyttä ja pyydä tarjousta yrityksesi tarpeisiin sopivasta kokonaisuudesta.

Koulutukset

Kaikki koulutukset sisältävät yhteistä valmistelua, jotta koulutuksen sisältö vastaa mahdollisimman hyvin tilaavan yrityksen tai työnantajan tarpeisiin ja tilanteeseen. Koulutus voidaan järjestää tilaavan organisaation tiloissa tai etänä.

Työpaikan päihdeohjelma työhyvinvoinnin välineenä (2 h)

Koulutus on tarkoitettu erityisesti yritysten henkilöstöhallinnolle ja johdolle. Koulutuksessa käydään läpi, mitä työpaikan päihdeohjelman on tärkeä pitää sisällään, miten päihdeohjelma laaditaan ja kuinka sitä organisaatiossa hyödynnetään ja käytetään. Koulutuksen aikana käydään läpi se, miten päihdeohjelma on hyvä esitellä ja käydä läpi henkilöstön kanssa sekä miten siinä oleva tieto vakiinnutetaan organisaation toimintakulttuurin osaksi. Lisäksi käydään työkaluna läpi myös päihdeohjelman vuosikello, jota organisaatiot voivat käyttää työssään varmistamaan päihdeohjelman toimivuus.

Työpaikan päihdeongelma ja motivoiva puheeksiotto (2 h)

Koulutuksessa perehdytään siihen, miten päihdeongelmat voivat näkyä työpaikoilla ja miten asiaan tulisi asiallisesti puuttua. Koulutus antaa avaimet siihen, miten ongelmat otetaan puheeksi ja miten työntekijän kanssa käydään tilanteen muuttamiseen motivoiva keskustelu. Koulutus opastaa siihen, miten tilanteen jälkihuolto tulee järjestää ja miten työntekijää tuetaan parhaiten. Koulutus antaa kokonaisvaltaiset valmiudet siihen, miten otetaan puheeksi työhön liittyviä hyvin haastavia ja hankalia asioita.

Päihdekulttuurin ja -aineiden yleinen tietopaketti (2 h)

Koulutuksessa käydään läpi yleisimmät päihdeaineet, joita Suomessa käytetään. Lisäksi koulutus avaa sitä, miten alkoholi näkyy suomalaisilla työpaikoilla tutkimusten valossa. Koulutuksessa perehdytään siihen, miten kannabis näkyy nykyään työpaikoilla ja kuinka yleistä sen käyttö on. Lisäksi koulutuksessa käydään läpi sitä, mitä ovat muuntohuumeet ja näkyvätkö ne työpaikoilla Suomessa. Koulutuksessa perehdytään siihen, miten päihteet vaikuttavat ihmiseen sekä isommassa mittakaavassa myös sitä, mitä trendejä päihdelainsäädännössä on havaittavissa sekä Suomessa että kansainvälisesti.

Koulutusten hinnat

Koulutusten hinnat ovat 330 €/1 h, 660 €/2 h ja 1 045 €/3–4 h. Hinnat sisältävät yhteisen suunnittelun ja valmistelun. Aiheita voidaan yhdistellä lisäkorvausta vastaan. Hintoihin lisätään arvonlisävero ja mahdolliset matkakustannukset.

Ota yhteyttä

Kysy lisää tai pyydä suoraan tarjousta koulutuksesta tai muista Pohjoisklinikan työelämäpalveluista.

Image
Jukka Oksanen

Jukka Oksanen

koulutussuunnittelija
p. 045 657 8967
[email protected]

Image
Asiakkuus- ja myyntijohtaja Hannu Ranta

Hannu Ranta

asiakkuusjohtaja
p. 044 516 7708
[email protected]