Tee asiakkaallesi lähete

Terveydenhuollon ammattilainen voi tehdä asiakkaalleen lähetteen alkoholinkäytön tilannearvioon tai alkoholinkäytön vähentämiseen tarkoitettuun verkkoterapiaan.

Lähete sisältää asiakkaan yhteystiedot ja lyhyen kuvauksen tilanteesta. Tärkeää on, että lisäät lähetteeseen asiakkaan puhelinnumeron ja sähköpostiosoitteen. Maksajan tiedot lisätään lähetteen toiselle sivulle.

Lataa lähetepohja

Tutustu ohjeisiin

Lähetteen toimittaminen Huomioitavaa alkoholinkäytön tilannearviosta Huomioitavaa verkkoterapiasta Ota yhteyttä

Lähetteen toimittaminen

Toimita lähete suojatulla turvasähköpostilla osoitteeseen [email protected]. Jos organisaatiollasi ei ole käytössä omaa turvasähköpostipalvelua, tiedoston voi lähettää Pohjoisklinikan turvasähköpostipalvelun kautta.

Tarvittaessa voit myös tulostaa lähetteen ja postittaa sen osoitteeseen A-klinikka Oy / Digitaaliset palvelut, Helsingintie 7 A, 3. krs, 24100 Salo.

Kun lähete on saapunut, Pohjoisklinikan ammattilainen ottaa asiakkaaseen yhteyttä ja sopii aloituksesta.

Huomioitavaa alkoholinkäytön tilannearviosta

Alkoholinkäytön tilannearvio soveltuu asiakkaalle, jonka juominen herättää huolta tai ylittää riskijuomisen rajan. Puuttumisraja on Audit-testissä naisilla 6 ja miehillä 8 pistettä.

Asiakas tarvitsee tilannearviota varten sähköpostiosoitteen ja tunnistautumiseen verkkopankkitunnukset. Palveluun sisältyvän itsearvioinnin voi tehdä tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella. Päihdehoitajan vastaanotto pidetään etävastaanottona.

Asiakas tarvitsee tilannearviota varten sähköpostiosoitteen ja tunnistautumiseen verkkopankkitunnukset. Palvelua voi käyttää tietokoneella, tabletilla ja älypuhelimella.

Alkoholinkäytön tilannearvion päätteeksi lähetteen tehnyt ammattilainen saa yhteenvedon ja suosituksen tai suunnitelman asiakkaan jatkohoidosta.

Huomioitavaa verkkoterapiasta

Verkkoterapia on suunnattu täysi-ikäisille alkoholin riskikäytön, haitallisen käytön sekä lievän ja keskivaikean alkoholiriippuvuuden hoitoon. Huomioithan, että poissulkukriteerit eivät täyty asiakkaan kohdalla.

Lisää lähetteeseen hoitokokonaisuus, jota suosittelet asiakkaalle. Kaikki kokonaisuudet sisältävät strukturoidun terapeuttisen hoito-ohjelman. Vastaanottokäyntien ja henkilökohtaisten palautteiden määrä vaihtelee kokonaisuudesta riippuen.

Asiakas tarvitsee verkkoterapiaa varten sähköpostiosoitteen ja tunnistautumiseen verkkopankkitunnukset. Verkkoterapiaa voi käyttää tietokoneella, tabletilla ja älypuhelimella.

Verkkoterapian päätteeksi lähetteen tehnyt ammattilainen saa yhteenvedon ja suosituksen tai suunnitelman asiakkaan jatkohoidosta.

Ota yhteyttä

Sari Korpiaho, palveluesimies, p. 050 354 9090, [email protected]

Katso myös

Alkoholinkäytön tilannearvio Verkkoterapia