Parivastaanotto

Parivastaanotolle voitte tulla yhdessä puolisosi tai perheenjäsenesi kanssa, kun haluatte käsitellä molempien asioita päihdehoitajan tuella.

Pohjoisklinikalla autamme kaikissa päihteisiin ja riippuvuuksiin liittyvissä huolissa. Parivastaanotto on tarkoitettu kahden ihmisen yhteiseksi vastaanotoksi ja kestää 60 minuuttia. Päihdehoitajan parivastaanotolla tarjoama tuki on hoidollista keskusteluapua.

Kenelle parivastaanotto sopii?

Parivastaanotto kannattaa varata silloin, kun tarvitsette puolisosi tai perheenjäsenesi kanssa tukea tilanteessa, jossa toisella tai molemmilla on päihteisiin tai riippuvuuksiin liittyviä ongelmia. Autamme myös mielenterveyden ongelmissa ja akuuteissa elämänkriiseissä.

Pohjoisklinikan parivastaanotolla käy niin avo- ja aviopuolisoja kuin vanhempia lapsen kanssa. Jos tulet vastaanotolle lapsesi kanssa, hänen tulisi ensisijaisesti olla täysi-ikäinen tai lähes täysi-ikäinen. Parivastaanotto soveltuu siis myös vanhemmille, jotka tarvitsevat tukea nuorensa kanssa. Vielä alaikäisiä nuoria on mahdollista hoitaa parivastaanotolla yhdessä vanhemman kanssa, muita Pohjoisklinikan palveluja voimme tarjota vain täysi-ikäisille asiakkaillemme.

Mitä parivastaanotolla tapahtuu?

Parivastaanotolla keskustelette päihdehoitajan kanssa vastaanotolle hakeutumisen syistä ja molempien tilanteesta, odotuksista ja toiveista. Päihdehoitaja tekee alustavaa kartoitusta ja tarvittaessa hoitosuunnitelman toiselle tai molemmille.

Ammattilaisen ohjauksessa keskustelu pysyy rakentavana ja molemmat osapuolet tulevat kuulluksi. Lisäksi päihdehoitajalla on erityistä asiantuntemusta päihde- ja mielenterveysongelmista sekä niiden hoidosta.

Parivastaanotolla voidaan käydä läpi myös vuorovaikutukseen ja käyttäytymiseen liittyviä haasteita ja pyrkiä löytämään sellaisia muutoksia, jotka lisäävät kummankin osapuolen hyvinvointia ja luottamusta ihmissuhteessa. Tavoitteet voivat olla sekä henkilökohtaisia että yhteisiä.

Vastaanotolla sovitaan tarpeen mukaan jatkokäynneistä parivastaanottoina tai henkilökohtaisina vastaanottokäynteinä. Joskus parivastaanotolla käydään vain kerran, toisinaan viikoittain tai kuukausittain. Useimmiten paras hyöty parivastaanotoista saavutetaan muun hoidon rinnalla.

Miten varaan parivastaanoton?

Pohjoisklinikalle pääsee nopeasti ilman jonoja. Päihdehoitajan 60 minuutin parivastaanoton voi varata asiakaspalvelumme kautta numerosta 010 506 5900 (puheluhinnat).

Vastaanotolle voitte tulla Helsingin toimipisteeseen tai etänä. Etäpalvelumme ovat saatavilla koko Suomeen ja myös ulkomaille.

Parivastaanoton hinta on 171 €. Hintaan lisätään poliklinikkamaksu.

Parivastaanotolle myös ensikäynnin kautta

Voitte hakeutua parivastaanotolle myös maksuttoman ensikäynnin kautta. Uusille asiakkaille tarkoitetulla 20 minuutin ensikäynnillä saatte päihdehoitajalta lisätietoa palvelusta ja sovitte vastaanottoajan.

Varaa ensikäynti verkosta

Voiko parivastaanotolle tulla maksusitoumuksella?

Parivastaanotolle on mahdollista tulla myös ammattilaisen ohjaamana maksusitoumuksella. Maksusitoumusta haetaan työterveydestä tai oman kotikunnan sosiaalitoimesta molemmille tai vain toiselle. Jos maksusitoumus on vain toiselle osapuolelle, toisen käynnit on maksettava itse.

Katso myös

Päihdehoitajan vastaanotto Läheisen tuki Ensikäynti Hinnasto

Lue lisää

Huolestuttaako läheisen alkoholinkäyttö? Läheinen, näin otat juomisen puheeksi