Päihdehoitajan vastaanotto – yksittäisen vastaanoton kautta muihin palveluihin

Kun tulet Pohjoisklinikalle ensimmäistä kertaa, suosittelemme varaamaan päihdehoitajan vastaanoton.

Pohjoisklinikalle voit tulla alkoholin, lääkkeiden ja huumausaineiden käyttöön liittyvissä huolissa. Hoidamme myös muita riippuvuuksia, kuten pelaamiseen liittyviä ongelmia. Päihdehoitajiemme tarjoama tuki on hoidollista keskusteluapua.

Päihdehoitajan vastaanoton kautta pääset lähes kaikkiin palveluihimme, kuten verkkoterapiaan, Previct-palveluun tai Läheisen tuki -ohjelmaan. Tarvittaessa päihdehoitaja ohjaa sinut lääkärin vastaanotolle. Joskus jo yksi keskustelu päihdehoitajan kanssa on riittävä apu.

Varaa aika verkosta

Maksuton ensikäynti uusille asiakkaille

Maksuttomalla 20 minuutin ensikäynnillä voit keskustella Pohjoisklinikan päihdehoitajan kanssa siitä, mitkä palvelumme voisivat soveltua sinulle. Ensikäynti ei sido sinua mihinkään.

Varaa ensikäynti verkosta

Kenelle päihdehoitajan vastaanotto sopii?

Päihdehoitajan vastaanotolle voit tulla missä tahansa päihteisiin ja riippuvuuksiin liittyvissä huolissa. Voit varata ajan myös silloin, kun sinua mietityttää läheisesi tilanne. Pohjoisklinikalla palvelemme täysi-ikäisiä.

Voit tulla meille matalalla kynnyksellä. Sinulla on ehkä vasta noussut huoli omasta tai läheisesi tilanteesta tai tunnistat, että ongelma on ehtinyt edetä pidemmälle. Päihdehoitajillamme on pitkä kokemus ihmisten tukemisesta erilaisissa haastavissa elämäntilanteissa.

Asiakkaat usein kertovat hoidon päättyessä, että vaikka alussa oli todella suuri kynnys hakeutua hoitoon, kynnys tosiaan kannatti ylittää ja huomata, että asioihin saa järjestystä ja tolkkua, kun uskaltaa avata ja kohdata haasteitaan ammattilaisen tuella. – päihdehoitaja

Huomioimme hoidossa myös mielen hyvinvoinnin. Saat tarvittaessa apua esimerkiksi ahdistuneisuuteen, masentuneisuuteen, paniikkioireiluun tai stressiin. Vastaanotolla voidaan käsitellä myös parisuhdetta tai muita sinulle tärkeitä ihmissuhteita. Tarjoamme tukea myös akuuttien elämänkriisien, kuten avioeron, yhteydessä.

Voit ottaa vastaanotolle mukaan läheisesi tai muun tukihenkilön. Pohjoisklinikan päihdehoitajat tarjoavat myös parivastaanottoja, jos haluatte käsitellä molempien asioita yhteisellä käynnillä.

Mitä päihdehoitajan vastaanotolla tapahtuu?

Vastaanotolla keskustelet päihdehoitajan kanssa tilanteestasi. Käyt hoitajan kanssa läpi, miksi olet hakeutunut vastaanotolle ja millaisia toiveita ja odotuksia sinulla on. Päihdehoitaja käyttää tilanteeseesi soveltuvia terveydenhoidollisia mittareita ja kyselyjä, esimerkiksi Audit-testiä.

Jos haluat aloittaa verkkoterapian tai jonkin muun Pohjoisklinikan palvelun, päihdehoitaja kertoo palvelusta tarkemmin ja ohjeistaa sinut alkuun. Päihdehoitaja voi myös tarvittaessa varata sinulle ajan Pohjoisklinikan lääkärin vastaanotolle.

Tavoitteena on, että jo ensimmäisen vastaanottokäynnin jälkeen sinulla on käytössä ensimmäiset työkalut tilanteesi edistämiseen.

Läsnäoleva ja hyväksyvä ilmapiiri, asiantunteva ammattilainen. – asiakkaan palaute

Miten varaan päihdehoitajan vastaanoton?

Pohjoisklinikalle pääset nopeasti ilman jonoja. Kun maksat palvelun itse, voit varata ajan suoraan verkosta ilman lähetettä. Ajan voi varata myös asiakaspalvelumme kautta puhelimitse.

Päihdehoitajan vastaanotolle voit tulla Helsingin toimipisteeseen tai etänä. Etäpalvelumme ovat saatavilla koko Suomeen ja myös ulkomaille.

Päihdehoitajan 45 minuutin vastaanoton hinta on 96 €. Hintaan lisätään poliklinikkamaksu.

Varaa aika verkosta

Katso myös

Parivastaanotto Lääkärin vastaanotto Ensikäynti Hinnasto

Lue artikkeli

Työkaluja muutokseen jo ensimmäiseltä vastaanottokäynniltä