Tervetuloa Pohjoisklinikalle

Pohjoisklinikalta saat apua alkoholiin ja muihin päihteisiin liittyvissä huolissa ja ongelmissa. Olemme täällä sinua varten.

Varaa aika verkosta

Pohjoisklinikalla autamme, jos alkoholi mietityttää

Alkoholiin liittyviin ongelmiin haetaan usein apua vasta silloin, kun tilanne kärjistyy. Todellisuudessa ongelmia voi ennakoida kiinnittämällä huomiota esimerkiksi unettomuuteen, stressiin ja mielialaan.

Vaikka erilaisiin hyvinvointia heikentäviin oireisiin hakisi apua, tilanne ei välttämättä kohene, jos niitä ei osata yhdistää alkoholinkäyttöön. Pohjoisklinikalla autamme, jos oma juominen ja hyvinvointi mietityttää.

Pohjoisklinikan päihdehoitajan tai lääkärin vastaanotolle tulemiseen riittää pelkkä huoli – jos oma alkoholinkäyttö herättää kysymyksiä, huoli ei voi koskaan olla liian pieni. Pohjoisklinikalla hoidamme myös pidemmälle edenneitä alkoholiongelmia.

Mietityttääkö alkoholinkäyttö? Varaa ensikäynti

Alkoholiongelma voi kehittyä salakavalasti

Säännöllinen alkoholinkäyttö voi oireilla esimerkiksi univaikeuksina, ahdistuksena, alentuneena mielialana tai jopa masennuksena. Taustalla voi olla myös stressiä, haastava elämäntilanne tai muita ongelmia.

Alkoholilla saatetaan yrittää helpottaa muun muassa nukahtamista, mikä todellisuudessa vain pahentaa unettomuuskierrettä. Entisestään heikentyneen tilanteen korjaamiseksi juodaan lisää, ja alkoholiongelma kehittyy melkein kuin huomaamatta.

Eivätkö uniongelmat ja stressi kuulosta hyvin tavallisilta ongelmilta? Ammattilaisen avusta onkin usein eniten hyötyä niille aivan tavallisille ihmisille, jotka hakevat muutosta juomiseensa.

Näemme Pohjoisklinikalle olevan tarvetta juuri siksi, jotta aiempaa useampi rohkenisi tulla keskustelemaan ammattilaisen kanssa alkoholinkäytön vaikutuksista omaan terveyteensä ja hyvinvointiinsa.

Vastaanotolle etänä tai Helsingin toimipisteeseen

Päihdeasioihin perehtyneen lääkärin tai hoitajan vastaanotolle voi tulla etänä tai toimipisteeseemme Helsingin ydinkeskustaan. Uusille asiakkaillemme tarkoitettu päihdehoitajan 20 minuutin ensikäynti on maksuton.

Vastaanotolla ei tarvitse kierrellä ja kaarrella, sillä alkoholiin liittyvät ongelmat ovat meille kuin mikä tahansa muukin terveyteen ja hyvinvointiin liittyvä asia. Pohjoisklinikalla voi puhua alkoholista ilman häpeää.

Mietityttääkö alkoholinkäyttö? Varaa ensikäynti

Sopivaa hetkeä ei kannata jäädä odottelemaan

Pohjoisklinikka on erikoistunut alkoholiin ja muihin päihteisiin liittyvien ongelmien tunnistamiseen ja hoitoon. Olemme koonneet saman katon alle huippuammattilaisia, joihin voit luottaa. Etsimme jokaisen tilanteeseen parhaiten sopivan hoidon ja tuen.

Joskus riittävä apu voi olla jo yksi tapaaminen ammattilaisen kanssa. Tarvittaessa ohjaamme muihin tarpeen mukaisiin palveluihin.

Meiltä saat myös sujuvasti arkeen sovitettavat digipalvelut, jotka auttavat alkoholinkäytön vähentämisessä tai lopettamisessa. Myös digipalveluissamme ammattilainen kulkee rinnalla muutoksessa.

Tervetuloa meille – se saattaa olla ensimmäinen, ratkaiseva askel matkalla kohti parempaa hyvinvointia.

Varaa aika ensikäynnille

Uutena asiakkaana voit aloittaa varaamalla maksuttoman 20 minuutin ensikäynnin päihdehoitajalle. Etävastaanotolle pääset mistä tahansa päin Suomea.

Varaa ensikäynti verkosta

Tutustu Pohjoisklinikan palveluihin

Vastaanotot Verkkoterapia Hinnasto

Lue lisää

Krapulassa Mikko katsoi kellosta, milloin voi jo alkaa ottaa olutta: ”Häpesin myöntää edes itselleni, että join liikaa” Päihdelääkäri: ”Ei pidä hakea apua vasta sitten, kun on jo menettänyt kaiken”