Image
Kaarlo Simojoki

Tervetuloa Pohjoisklinikalle

Pohjoisklinikalta saat apua alkoholiin liittyvissä huolissa ja ongelmissa. Olemme täällä sinua varten.

Varaa aika verkosta

Pohjoisklinikalla autamme, jos alkoholi mietityttää

Alkoholiin liittyviin ongelmiin haetaan usein apua vasta silloin, kun tilanne kärjistyy. Todellisuudessa ongelmia voi ennakoida kiinnittämällä huomiota esimerkiksi unettomuuteen, stressiin ja mielialaan.

Vaikka oireisiin hakisi apua, tilanne ei välttämättä kohene, jos niitä ei osata yhdistää alkoholinkäyttöön. Pohjoisklinikalla autamme, jos oma juominen ja hyvinvointi mietityttää. Vastaanotolle tulemiseen riittää pelkkä huoli – jos oma alkoholinkäyttö herättää kysymyksiä, huoli ei voi koskaan olla liian pieni. Hoidamme myös pidemmälle edenneitä alkoholiongelmia.

Alkoholiongelma voi kehittyä salakavalasti

Säännöllinen alkoholinkäyttö voi näkyä esimerkiksi univaikeuksina, ahdistuksena, alentuneena mielialana tai jopa masennuksena. Taustalla voi olla esimerkiksi stressi, haastava elämäntilanne tai muita ongelmia. Alkoholilla saatetaan yrittää helpottaa muun muassa nukahtamista, mikä todellisuudessa vain pahentaa unettomuuskierrettä. Sitten juodaan lisää, ja niin alkoholiongelma kehittyy melkein kuin huomaamatta.

Eivätkö uniongelmat ja stressi kuulosta hyvin tavallisilta ongelmilta? Ammattilaisen avusta onkin usein eniten hyötyä juuri niille aivan tavallisille ihmisille, jotka hakevat muutosta juomiseensa. Näemme Pohjoisklinikalle olevan tarvetta juuri siksi, jotta aiempaa useampi rohkenisi tulla keskustelemaan ammattilaisen kanssa alkoholinkäytön vaikutuksista omaan terveyteen ja hyvinvointiinsa.

Mietityttääkö alkoholinkäyttö? Varaa ensikäynti

Helsingissä Rautatientorin kulmalla sijaitsevalle vastaanotollemme voi varata ajan päihdeasioihin perehtyneelle lääkärille tai hoitajalle. Päihdehoitajan 20 minuutin ensikäynti on maksuton, ja sen aikana käydään läpi jatkotapaamisten tarve.

Vastaanotollamme ei tarvitse kierrellä ja kaarrella, alkoholiin liittyvät ongelmat ovat meille kuin mikä tahansa muukin terveyteen ja hyvinvointiin liittyvä ongelma. Pohjoisklinikalla voi puhua alkoholista ilman häpeää.

Sopivaa hetkeä ei kannata jäädä odottelemaan

Pohjoisklinikka on erikoistunut nimenomaan alkoholiin ja muihin päihteisiin liittyvien ongelmien tunnistamiseen ja hoitoon. Olemme koonneet saman katon alle huippuammattilaisia, joihin voi luottaa. Etsimme jokaisen tilanteeseen parhaiten sopivan hoidon ja tuen. Joskus riittävä apu voi olla jo yksi tapaaminen ammattilaisen kanssa. Tarvittaessa ohjaamme muihin tarpeen mukaisiin palveluihin.

Kauttamme saa myös sujuvasti arkeen sovitettavat digipalvelut, jotka auttavat alkoholinkäytön vähentämisessä tai lopettamisessa. Myös digipalveluissamme ammattilainen kulkee rinnalla ja tämän osaaminen ja ammattitaito ovat käytettävissä.

Olen työskennellyt päihdepalveluiden parissa täysipäiväisesti noin 18 vuoden ajan. Alkoholiin liittyvien ongelmien hoidossa ei voi jäädä paikalleen ja odottaa sitä kuuluisaa sopivaa hetkeä. Siksi olen ylpeä, että saan olla mukana täysin alkoholiin ja muihin päihteisiin liittyviin ongelmiin erikoistuneen klinikan avaamisessa.

Tervetuloa meille – se saattaa olla ensimmäinen, ratkaiseva askel matkalla kohti parempaa hyvinvointia.

Kirjoittaja

Kaarlo Simojoki
LT, päihdelääketieteen erityispätevyys

Pohjoisklinikan johtava ylilääkäri Kaarlo Simojoki on työskennellyt päihdehoidon parissa 20 vuoden ajan. Kaarlo on alan tunnettu asiantuntija ja päihdelääketieteen työelämäprofessori.

Image
Lääkäri Kaarlo Simojoki

Varaa aika ensikäynnille

Uutena asiakkaana voit aloittaa varaamalla maksuttoman 20 minuutin ensikäynnin päihdehoitajalle. Etävastaanotolle pääset mistä tahansa päin Suomea.

Varaa ensikäynti verkosta

Tutustu Pohjoisklinikan palveluihin

Vastaanotot Verkkoterapia Hinnasto

Lue lisää

Krapulassa Mikko katsoi kellosta, milloin voi jo alkaa ottaa olutta: ”Häpesin myöntää edes itselleni, että join liikaa” Päihdelääkäri: ”Ei pidä hakea apua vasta sitten, kun on jo menettänyt kaiken”