Image
Kahvikupit ikkunan edessä

Tervetuloa Pohjoisklinikalle

Pohjoisklinikalta saat apua alkoholiin ja muihin päihteisiin liittyvissä huolissa ja ongelmissa. Olemme täällä sinua varten.

Varaa aika verkosta

Apua ja tukea alkoholiongelmaisen läheisille

Pohjoisklinikan uusi Läheisen tuki -ohjelma on tarkoitettu alkoholia ongelmallisesti käyttävän läheisille. Ohjelma tarjoaa tietoa, tukea ja työkaluja tilanteen käsittelemiseen.

Päihderiippuvuus ja päihteiden ongelmallinen käyttö ei ole vain ihmisen oma asia, vaan se koskettaa aina tavalla tai toisella koko lähipiiriä. Myös läheisille on saatavilla apua jaksamisen ja hyvinvoinnin tueksi, kuten Pohjoisklinikan uusi Läheisen tuki -ohjelma.

Tukea ja tilaa omalle kokemukselle

Läheisen tuki -ohjelma on tarkoitettu kaikille alkoholiongelmaisen täysi-ikäisille läheisille. Ohjelma soveltuu erityisen hyvin puolisolle, joka jakaa arjen alkoholiongelmaisen kanssa, mutta myös esimerkiksi vanhemmat ja sisarukset hyötyvät siitä.

Ohjelman aikana kartoitetaan asiakkaan kokonaistilanne ongelmakäyttäjän läheisenä. Asiakasta autetaan löytämään uusia keinoja oman tilanteen ja reagointitapojen tarkasteluun. Ohjelman käyneitä asiakkaita on mietityttänyt esimerkiksi se, missä kulkee raja siinä, mitä omalta alkoholia liikaa käyttävältä läheiseltä ihmiseltä täytyy sietää ja jaksaa.

”Sain kaiken kaikkiaan selkiytettyä ajatuksiani ja antoi ehkä loppusysäyksen sille, että lähden itse terapiaan, jotta voisin nauttia taas omasta elämästäni”, kertoo yksi ohjelman asiakkaista. Asiakkaat saavat ohjelman aikana tilaa omalle kokemukselleen, mikä mahdollistaa myös uusien näkökulmien löytämisen omaan tekemiseen ja ajatteluun.

Tapaamisia ja itsenäistä työskentelyä verkossa

Ohjelman aikana asiakas tapaa Pohjoisklinikan päihdehoitajan kaksi kertaa, aloitusvastaanotolla ja ohjelman lopussa. Vastaanottokäyntien välissä asiakas suorittaa ohjelman kolme osiota verkossa ja saa niistä päihdehoitajalta palautetta viimeisen tapaamisen yhteydessä.

Ohjelman suorittamiseen menee noin kuukausi. Asiakkaat ovat kokeneet etenemistahdin hyväksi ja myös ammattilaisen tuen määrä on ollut asiakkaiden mukaan juuri sopiva. Päihdehoitajat ovat sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisia, jotka ovat erikoistuneet nimenomaan päihde- ja mielenterveysongelmien hoitoon.

Ohjelman päättyessä asiakas ja päihdehoitaja tekevät yhdessä suunnitelman jatkotuesta tai -hoidosta. Ohjelman aikana halutaan saada asiakas havahtumaan oman tilanteensa kokonaisuuteen ja lisäksi tarjotaan runsaasti tietoa alkoholismista ilmiönä. Ohjelman informatiivinen osuus lääketieteellisestä ja hoidollisesta näkökulmasta alkoholismiin on saanut asiakkailta erittäin hyvää palautetta.

Ohjelma alkaa aina tapaamisella päihdehoitajan kanssa toimipisteessä tai etävastaanottona. Halutessaan koko ohjelman voi suorittaa etänä mistä tahansa päin Suomea. Ohjelman joustava suorittaminen miellyttää monia: ”Minusta tämä mahdollisuus tehdä netissä, kun itselle sopii, on erinomainen systeemi. Kaiken kiireellisen arjen keskellä voit itse valita ajankohdan, jolloin voit täysillä keskittyä ajatuksiesi käsittelyyn.”

Lue palvelusta lisää ja aloita varaamalla vastaanottokäynti verkosta.

Saat meiltä ajan nopeasti ja helposti

Olet tervetullut Pohjoisklinikan palveluihin myös silloin, kun sinua huolestuttaa läheisesi tilanne. Meille pääset nopeasti ilman jonoja.

Varaa aika verkosta

Tutustu Pohjoisklinikan palveluihin

Läheisen tuki Parivastaanotto Hinnasto

Lue lisää

Huolestuttaako läheisen alkoholin käyttö? Läheinen, näin otat juomisen puheeksi