
Tervetuloa Pohjoisklinikalle
Pohjoisklinikalta saat apua alkoholiin ja muihin päihteisiin liittyvissä huolissa ja ongelmissa. Olemme täällä sinua varten.
Hyvinvoinnin tukena
Jos alkoholin tai jonkin muun päihteen käyttö mietityttää, asiaan on hyvä havahtua ajoissa. Etenkin silloin, jos käytön vähentäminen tuntuu hankalalta, kannattaa kääntyä ammattilaisen puoleen.
On melko tavallista, että omaa oloa yritetään helpottaa esimerkiksi alkoholilla uneen liittyvissä ongelmissa tai stressaavassa elämäntilanteessa. Useimmiten se kuitenkin vain heikentää hyvinvointia ja vaikeuttaa tilannetta entisestään.
Testaa, juotko liikaa – 10 kysymystä alkoholinkäytöstä
Päihteet ja terveys
Alkoholin haitallinen käyttö Alkoholin vaikutukset terveyteen Alkoholismi Kannabiksen käytön haitat ja kannabisriippuvuus
Kun alkoholi mietityttää
Alkoholismi – sairaus, johon kannattaa hakea apua Alkoholista tulee usein ongelma vähitellen Miksi alkoholinkäytön vähentäminen kannattaa? 7 hyvää syytä Mikä on liikaa? Näin arvioit alkoholinkäyttöäsi Miten vähentää alkoholinkäyttöä? 4 vinkkiä muutokseen Mitä jos kaiken takana onkin alkoholi? Nainen, juotko liikaa? Et ole yksin
Läheiselle
Huolestuttaako läheisen alkoholinkäyttö? Läheinen, näin otat juomisen puheeksi
Pohjoisklinikalta apua nopeasti
Pohjoisklinikalla autamme, jos alkoholi mietityttää Päihdelääkäri: "Ei pidä hakea apua vasta sitten, kun on jo menettänyt kaiken" Päihdelääkäri: "Läheisen huoli alkoholinkäytöstä herää usein joulunpyhien jälkeen" Päihdelääkärin vinkit: Mitä tehdä, jos juomista ei saa loppumaan loman päättyessä? Työkaluja muutokseen jo ensimmäiseltä vastaanottokäynniltä Apua ja tukea alkoholiongelmaisen läheisill
Asiakkaamme kertovat
Krapulassa Mikko katsoi kellosta, milloin voi jo alkaa ottaa olutta: ”Häpesin myöntää edes itselleni, että join liikaa” Päivi alkoi lipitellä viiniä päiviensä ratoksi: ”Join yksinäisyyteen – nyt tiedän, ettei alkoholi toimi lääkkeenä”
Testit ja laskurit
Testaa alkoholinkäyttösi kolmella kysymyksellä Promillelaskuri
Varaa aika ensikäynnille
Uutena asiakkaana voit aloittaa varaamalla maksuttoman 20 minuutin ensikäynnin päihdehoitajalle. Etävastaanotolle pääset mistä tahansa päin Suomea.